Boekenhoek Inspiratie

Onzekerheid: Linda’s verhaal.

Vervelend gedoe, onzeker zijn.

Onzekerheid is een vervelende aandoening waar vrijwel iedereen in meer of mindere mate mee te maken heeft. Dat is jammer, want deze gedachten van iets niet kunnen, niet durven of niet goed genoeg zijn, kunnen verlammend zijn.
Het lijkt me heerlijk om je nu te vertellen hoe je dit lastige probleempje kwijt kunt raken, of in ieder geval kunt negeren. Maar nee, helaas gaat me dat niet lukken. Gelukkig zijn er anderen die hier veel beter in zijn zoals coach en actrice Marrian Mudder. Haar mooie werkboek zal je goed op weg helpen om jouw onzekerheden de baas te worden. Wat ik wél probeer is je ervan te overtuigen dat onzeker zijn helemaal niet erg is. Dat je het kunt omdraaien tot iets goeds.
Dit is mijn verhaal, ik hoop dat je er iets aan hebt.

Onzekerheid heeft iedereen wel eens last van. laat het je niet tegenhouden.

Een Verrassende Ontdekking.

Vol ideeën zet ik de computer aan, Kop thee staat al klaar. Mijn kat, die graag voor mijn beeldscherm ligt, verschuif ik even om het typen makkelijker te maken. Klaar voor de start… Ik klik snel de dashboardpagina van mijn website weg, maar dat voorkomt niet dat ik zie wat ik eigenlijk niet wilde zien: het aantal bezoekers van mijn pagina, of beter gezegd, het gebrek eraan.

Meteen staat mijn grote vijand, onzekerheid, aan de deur te kloppen. Doe ik iets fout? Vinden lezers helemaal niets boeiend van wat ik ze hoop te vertellen? Is mijn site te saai? Hoe komt het dat anderen wél veel bezoekers hebben en succesvol zijn?

Het is verbazingwekkend hoeveel negatieve gedachten binnen een paar seconden kunnen opkomen.

Een Nieuwe Kijk op Onzekerheid.

Doe ik iets fout? Nee. Elk begin is moeilijk, en als je niet blijft posten en promoten, dan loopt het aantal lezers snel terug. Zolang ik alleen schrijf en niet volop promoot, weet niemand dat deze site weer langzaam vol aan het lopen is met artikelen.
Het uitstellen van promotie heeft ook met on – zekerheid te maken. Ik wil eerst voldoende content hebben (wat is eigenlijk voldoende?) voordat ik met promoten begin. Dat geeft me adempauze en de zekerheid dat er, als ik een keertje niet kan schrijven, toch iets gepost zal worden.

Dat er bijna geen bezoekers zijn, is dus helemaal niet vreemd.

De Illusie van Succes.

Hoe komt het dat anderen wél veel bezoekers hebben en succesvol zijn?
Ten eerste heeft het overgrote deel van de sociale media-influencers een heel team achter zich staan. Dit team helpt met het maken van perfecte foto’s, weet wat op dit moment hot en trending is, en ze plannen en bewerken hun filmpjes tot in de puntjes. Achter zo’n perfect “spontaan” filmpje van een paar seconden kan best een uur of twee werk schuilgaan. Daar kan je als beginner echt niet aan tippen.

Ten tweede, en dit is veel belangrijker, waarom denk ik dat ik niet succesvol ben omdat er momenteel zo weinig bezoekers zijn? Ik heb een leuk leven, een fijn gezin en een kudde lieve katten. Ben ik succesvol? Ja!

Niet vergeten ook dat iedereen, echt iedereen, ooit begonnen is met niks. Gewoon doorgaan en vooral, dat is het belangrijkste, plezier hebben in wat je doet. Want zolang je plezier hebt, ben je al succesvol. Zelfs als je de enige bent die jouw stukjes leest.

Onzekerheid als Bondgenoot.

Onzeker zijn is niet erg als het je helpt om af en toe adempauze te nemen of kritisch naar jezelf te kijken. Maar laat het je niet verlammen. Ga lekker door met wat jij leuk vindt en straal dat uit. Ontdek de kracht van onzekerheid, gebruik het als brandstof om te groeien en te verbeteren. Het is oké om onzeker te zijn, zolang je er maar niet in blijft hangen. Omarm het, leer ervan en laat het je niet tegenhouden om je passie na te jagen.

Veel Plezier!

Ik wens je veel plezier op je avontuur vol onzekerheid en succes. Geniet van het proces, leer van elke stap en wees trots op elke vooruitgang die je boekt. Onthoud dat jouw reis uniek is en dat het pad naar succes vele vormen kan aannemen. Dus blijf doen waar jij blij van wordt en blijf geloven in jezelf. Jij hebt het in je om groots te zijn, onzekerheid en al.
Veel plezier!

Foto’s bij dit bericht zijn van Nati@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..