Prachtig sprookje

Van mijn schoonmoeder kreeg ik dit prachtige sprookje. Als ze een boek ontzettend mooi vindt dan koopt ze er meteen een stuk of 5 om cadeau te geven en ik was één van de gelukkige ontvangers. Ze had me eigenlijk een ander boek willen geven maar dat had ik zelf al.
Ook dit is weer een boek dat je liever in papiervorm hebt dan op de reader. Dat is natuurlijk een persoonlijke overweging maar alles met veel plaatjes vind ik zelf fijner om op papier te hebben.

Een boek om te koesteren.

Koesterboeken (bestaat dat woord eigenlijk?) zijn de boeken die voor altijd bij me blijven. Ze verdwijnen niet in een buurtbieb. Ze worden niet meegegeven aan vrienden.
Ook al staan ze kris kras in de boekenkast, tussen de vele ooit nog te lezen boeken in, ik weet altijd precies waar ze staan. Of liggen, want deze boeken pak ik vaak op om even in te lezen. Weet je dat ik zelfs een koesterboek gebruik voor mijn dagelijkse ritueel?

Het verhaal.

Wanneer een oude bamboesnijder tussen de bamboe een klein meisje vindt, kunnen hij en zijn vrouw hun geluk niet op. Ze zorgen voor haar alsof ze hun eigen kind is. Maar als Jie oud genoeg is om te trouwen, wil ze haar ouders niet verlaten. Voor iedere man die om haar hand komt vragen bedenkt ze daarom een opdracht die onmogelijk te volbrengen is.
Tot er een jongen komt op wie Jie verliefd wordt. Hoe kan ze nu kiezen tussen hem en haar ouders? En wat moet ze doen als ook hij zijn onmogelijke taak niet volbrengt?

Eeuwenoud sprookje.

Edward van de Vendel baseerde Het bamboemeisje op het verhaal van de bamboesnijder, een Japanse vertelling uit de 10de eeuw. Mattias De Leeuw liet zich voor dit boek inspireren door oude Japanse prenten en kalligrafie.
Deze betoverende vertelling is voor iedereen vanaf 10 jaar.

Je wilt dit vast ook lezen..