Gezondheid Inspiratie

Chrissy’s Tips om goed te Organiseren.

Af en toe vraag ik mijn schoondochter tips om goed te organiseren. Want volgens mij is Chrissy hét voorbeeld van een moderne power vrouw! In dit mini interview vertelt ze me er meer over.

Chrissy’s Tips om goed te Organiseren.

Chrissy heeft een stressvolle baan als verpleegkundige. Dat zou voor velen al meer dan genoeg zijn maar daarnaast voedt ze 5 kinderen op die ook nog eens allemaal naar hun verschillende sportclubjes moeten worden gebracht. Ze is coach van het voetbalteam van de kinderen en ze heeft een populaire podcast waarin ze haar oefenroutines bespreekt.

Hier zijn Chrissy’s tips over hoe ze bij haar verstand blijft, het komt allemaal neer op goed organiseren volgens haar.

“Chrissy, wat houdt jouw werk precies in?”

“Ik ben momenteel verpleegkundige in een plaatselijk ziekenhuis in Massachusetts. Mijn werk bestaat uit het verzorgen van patiënten aan het bed. Ze hebben een grote diversiteit aan ziektes, van COVID tot een heupfractuur die geopereerd gaat worden.”

“Dat lijkt me een zware baan.”

“Bedside nursing heeft veel stressfactoren die mentaal en fysiek belastend zijn. Je moet omgaan met de patiënt en de familie en bent de bemiddelaar tussen de arts en de patiënt. Er zijn momenten waarop familiedynamiek het werk moeilijker kan maken. Zorgen voor patiënten wanneer ze het meest kwetsbaar zijn, is bevredigend en kan ook leiden tot verhoogde eisen vanuit het ziekenhuis.”

“Lukt het je om werk en privé gescheiden te houden?”

”Gedurende mijn carrière heb ik gemerkt dat je een balans tussen werk en privé moet hebben. Zodra je je werkplek betreedt, laat je alles achter bij de deur. Hetzelfde geldt wanneer je uit klokt. Collega’s zijn enkele van mijn beste vrienden geworden, omdat we allemaal verbonden zijn geraakt door hetzelfde werktrauma want we maken helaas ook veel verdrietige en traumatische dingen mee.”

Chrissy’s eenvoudige tips die iedereen kunnen helpen.

“Mijn tips zijn niet speciaal en iedereen kan het doen. Ze helpen mij al jaren om mijn leven in balans te houden.”

Lichaamsbeweging. Elke dag, al is het maar kort.
Eet dagelijks een gezonde, uitgebalanceerde maaltijd.
Goede slaap, 8 uur per nacht is van belang om optimaal te functioneren.

“Ik besef heel goed dat de meeste lezers andere tips hadden verwacht want zo bijzonder lijken ze niet. Maar echt, volg deze leidraad en je zult merken dat je voldoende energie en veerkracht zult hebben om zelfs de drukste tijd moeiteloos door te komen.”

Dank je wel Chrissy, mocht je meer tips hebben, aarzel dan niet om ze met ons te delen.

Lieve lezers, willen jullie ons helpen?

Heb jij, lieve lezer, nog goede tips voor ons, neem dan even contact op via onze mail zenspecialist1@gmail.com en laat ons jouw waargebeurde verhaal of gezonde tips weten. Mails met een bijlage worden niet geopend.

foto’s; Privé eigendom van Chrissy en Anne-Marie.

Je wilt dit vast ook lezen..