Gezondheid

Eet de Regenboog: Een Kleurrijk Feest op Je Bord!

Eet de regenboog
Eet de regenboog

Met dit heerlijke recept Eet je de Regenboog. Een smakelijk en kleurrijk gerecht dat niet alleen je smaakpapillen zal verwennen, maar ook je ogen zal betoveren met een uitbarsting van levendige tinten. Dit recept is geïnspireerd op de overvloed aan kleurrijke groenten en gezonde ingrediënten die we tot onze beschikking hebben. Door een combinatie van frisse groenten, eiwitrijke tofu, en een pittige twist van wasabi-yoghurtdressing, creëer je een waar feestmaal op je bord!

Koop.

  • Groente wrap (kies je favoriete kleurrijke variant om al meteen kleur aan het gerecht te geven)
  • 150 g tofu, in blokjes gesneden
  • 1 ei (optioneel, als je voor extra eiwitten en smaak wilt gaan)
  • Handvol verse spinaziebladeren
  • Een handvol pittige rucola
  • 1/4 kopje reepjes rode kool
  • 1/4 kopje reepjes wortel
  • 1/4 kopje reepjes rode paprika
  • 1/4 kopje reepjes gele paprika
  • 1/4 kopje reepjes rettich

Voor de dressing:

  • 1/2 kopje Griekse yoghurt (of een zuivelvrije vervanger voor veganisten)
  • 1 theelepel wasabi (of meer naar smaak, afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel honing (of ahornsiroop voor veganisten)
  • 1 theelepel rijstazijn
  • Een snufje zout

Maak.

  1. Bereid als eerste de dressing voor. Meng in een kom de Griekse yoghurt, wasabi, sojasaus, honing, rijstazijn en een snufje zout. Roer goed door elkaar en proef om de smaak aan te passen naar jouw voorkeur. Zet de dressing dan in de koelkast terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en voeg de tofu-blokjes toe. Bak ze goudbruin en knapperig aan alle kanten. Als je voor het gebakken ei gaat, breek dan het ei boven een kom, kluts het lichtjes en giet het in de pan om een dunne omelet te maken. Bak het ei aan beide zijden en snijd het vervolgens in reepjes.
  3. Leg de groente wrap op een schoon oppervlak en begin met het opbouwen van je kleurrijke creatie. Voeg een handvol spinazie en rucola toe als basis.
  4. Leg de gebakken tofu en/of reepjes ei bovenop de bladgroenten.
  5. Verspreid de reepjes rode kool, wortel, rode en gele paprika, en rettich gelijkmatig over de wrap. Zorg ervoor dat je een regenboog van kleuren creëert!
  6. Besprenkel de wrap rijkelijk met de heerlijke wasabi-yoghurtdressing voor die extra kick van smaak.
  7. Vouw de wrap dicht door de zijkanten naar binnen te vouwen en deze vervolgens strak op te rollen.

Geniet.

Nu ben je klaar om te genieten van je prachtige creatie van “Eet de Regenboog”! Elke hap biedt een explosie van smaken en texturen, terwijl de verse groenten je lichaam voeden met gezonde voedingsstoffen. Mocht je liever een andere dressing willen, overweeg dan een sesamdressing, een balsamico-dressing of een pinda-gemberdressing als alternatief. Dus experimenteer en ontdek jouw favoriete combinatie! Eet smakelijk!

Foto’s Mark Stebnicki @Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..