Inspiratie

Heerlijk nostalgisch: Het Vergeten Recept voor Wentelteefjes

Wentelteefjes, een oer-Hollands gerecht dat warme herinneringen oproept aan een fijne jeugd en koude winteravonden. Hoewel het geen gezond recept is, mag je jezelf af en toe best dat nostalgische genot van zoet en knapperig comfortfood gunnen.

Het Vergeten Recept voor Wentelteefjes.

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes oud wit brood
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • Boter om te bakken
  • Poedersuiker en vers fruit (optioneel, ter garnering)

Bereidingswijze:

Stap 1: In een ruime kom meng je de eieren, melk, suiker, vanille-extract, kaneelpoeder en een snufje zout. Klop het geheel met een garde tot een gladde, romige mix. Dit is het hart van het recept en het geeft de wentelteefjes die heerlijke zoete smaak die we ons herinneren van vroeger.

Stap 2: Plaats een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter toe om de pan in te vetten. Terwijl de boter smelt, neem je een sneetje oud wit brood en doop je het aan beide zijden in de eiermix. Het brood moet volledig doordrenkt zijn, maar niet doorweekt. Herhaal deze stap voor alle sneetjes brood.

Stap 3: Leg de gedoopte sneetjes brood in de koekenpan en bak ze aan beide zijden goudbruin. Dit duurt meestal zo’n 2 tot 3 minuten per kant. De wentelteefjes moeten mooi krokant zijn aan de buitenkant en heerlijk zacht van binnen.

Stap 4: Haal de gebakken wentelteefjes uit de pan en leg ze op een bord. Je kunt ze eventueel warm houden in een voorverwarmde oven op lage temperatuur. Voordat je de wentelteefjes serveert, kun je ze bestrooien met wat poedersuiker en vers fruit naar keuze, zoals aardbeien of bessen.

Foto: Andrea Piacquadio @Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..