Verbinding

Internationale Knuffeldag: Maak de Wereld liever.


Internationale Knuffeldag is de dag waarop je wordt uitgenodigd om warmte en genegenheid te delen door het geven van knuffels. Deze dag, wordt jaarlijks op 21 januari gevierd. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk fysiek contact en genegenheid zijn voor ons welzijn. Wat is de betekenis van Internationale Knuffeldag en waarom maakt deze dag de wereld een beetje liever.
In tegenstelling tot Blue Monday waarbij het slechts om een goede verkoopstunt ging, is deze dag in het leven geroepen als liefdevolle ondersteuning. Wil je er meer over lezen dan kan dat hier (in het Engels.)


Het Belang van Knuffels.

Knuffels gaan verder dan alleen fysiek contact. Ze hebben het vermogen om stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken en een gevoel van verbondenheid te creëren. We worden overspoeld worden door digitale communicatie. Een knuffel is harder nodig dan ooit. De authentieke en menselijke manier om liefde en zorg te uiten. Studies tonen zelfs aan dat knuffels de afgifte van oxytocine, het ‘knuffelhormoon’, stimuleren. Dit draagt bij aan gevoelens van vertrouwen en verbondenheid.


Internationale Knuffeldag in de Praktijk.

Op Internationale Knuffeldag worden mensen over de hele wereld aangemoedigd om bewust de tijd te nemen om elkaar een knuffel te geven. Of het nu vrienden, familieleden, collega’s of zelfs vreemden zijn, het delen van een knuffel kan een krachtig gebaar zijn dat een glimlach op iemands gezicht tovert. Het is een dag om te beseffen dat ongeacht onze verschillen, de taal van liefde universeel is.


Hoe je Internationale Knuffeldag kunt vieren.

  1. Organiseer een Knuffelbijeenkomst: Breng vrienden en familie bij elkaar voor een gezellige knuffelsessie. Zorg voor een comfortabele omgeving met knusse dekens en kussens.
  2. Knuffel voor het Goede Doel: Organiseer een liefdadigheidsevenement waarbij knuffels worden gegeven om geld in te zamelen voor een goed doel naar keuze.
  3. Knuffel een huisdier: Want ook het knuffelen van dieren geeft oxytocine vrij.
  4. Knuffel Zelfzorg: Vergeet niet om jezelf wat liefde te geven op Internationale Knuffeldag. Trakteer jezelf op ontspanning en positieve gedachten.

Vandaag maken we de wereld liever.

Internationale Knuffeldag is niet alleen een gelegenheid om elkaar letterlijk dichter bij het hart te brengen, maar ook om het belang van genegenheid en verbondenheid te erkennen. Dus, op 21 januari, laten we samen de wereld een beetje knusser maken door de kracht van knuffels te omarmen. Verspreid liefde, deel knuffels en herinner iedereen eraan dat, ongeacht de afstand, we allemaal verbonden zijn door de warmte van menselijke genegenheid.

Foto: Askar Abayev @Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..