Gezondheid

Aan deze challenge wil je niet meedoen 🎯

Durf Jij de 27 Kilo Challenge te Doen en aan deze nieuwste rage mee te doen? Ik hoop van niet! Een waarschuwing vooraf: lees deze tekst helemaal door voordat je aan deze challenge begint. Het is namelijk niet de bedoeling dat je dit echt gaat doen.

27 Kilo challenge

Stel, je hebt een stevige band waaraan je ongeveer 27 kilo gewicht bevestigt. Je tilt dit met je handen op. Dat was te doen, toch? Je maakt wat foto’s en zet ze op de socials om de hele wereld te laten weten hoe goed je bezig bent geweest.
Nu komt de echte uitdaging. Je legt de band in je nek en probeert het gewicht opnieuw op te tillen. Daar moet je niet aan denken, toch?!

Onbewust Doe Je Dit Al! 😲

Hoewel hopelijk niemand ongetraind zo’n gewicht met de nek gaat tillen, doe je het onbewust de hele dag door. Elke keer dat je naar beneden kijkt om te typen, op je mobiel speelt of een boek leest, krijgt je nek ongeveer 27 kilo te verduren!

Als massagetherapeut zie ik vaak mensen met nek- en schouderklachten. Ze realiseren zich vaak niet dat hun slechte houding bijdraagt aan deze pijn. De gewoonte om voortdurend naar beneden te kijken naar onze schermen kan ernstige spanningen en pijn in de nek veroorzaken.

Tips voor een Betere Houding 🧘‍♀️

  1. Houd je scherm op ooghoogte: Dit geldt voor je telefoon, tablet en laptop. Gebruik een standaard of houder indien nodig.
  2. Neem regelmatige pauzes: Sta op, rek je uit en beweeg om de doorbloeding te bevorderen en spanning te verminderen.
  3. Let op je houding: Zorg ervoor dat je rug recht is en je schouders ontspannen zijn.

Het voorkomen van nare nekklachten is eenvoudiger dan je denkt. Een beetje aandacht voor je houding kan een groot verschil maken. Dus, de volgende keer dat je merkt dat je naar beneden kijkt, denk dan aan die 27 kilo en corrigeer jezelf. Jouw nek zal je dankbaar zijn! 🌟

Dus, durf jij de 27 kilo challenge aan? Hopelijk niet! Maar durf je wel de uitdaging aan om bewuster met je houding om te gaan en nekklachten te voorkomen? Dat is de echte uitdaging die je vandaag kunt beginnen. 💪📱
Ervaar je al pijnklachten in nek en schouders? Lees dan hier welke massage jou kan helpen.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Je wilt dit vast ook lezen..