Inspiratie

Balans in een leven vol stress – Interview met Jenna Feagley.

Jenna Feagley woont en werkt in Texas in de Verenigde Staten. Ze heeft misschien wel één van de zwaarste beroepen ter wereld bij de 911 noodoproepen. Ook verloor ze op jonge leeftijd een goede vriend. Genoeg redenen om in te storten zou je denken.
Dat dreigde ook te gebeuren maar gelukkig is Jenna er helemaal bovenop gekrabbeld.
Hier lees je haar bijzondere verhaal.

Ontmoeting op een cruiseschip.

Onlangs had ik het geluk om een zeer bijzondere jonge vrouw te ontmoeten op een cruiseschip. Ze straalde zo veel liefde en plezier uit dat ik nooit had vermoed dat er achter haar vrolijke glimlach en “Ya all”! zoals ze zo liefdevol zegt met haar charmante Texaanse accent, zo een beladen verhaal schuil gaat.
Ze had geweldige tips over hoe ze omgaat met het dagelijkse hoge stressniveau in haar leven, en zo die balans creëert die we allemaal zo hard nodig hebben. Dit doet ze onder andere door goed voor zichzelf te zorgen.

Jenna de Prinses te paard.

Paardrijden is een van haar manieren om stress los te laten. Jenna is zelfs een Rodeo Princess in Texas.

Anne-Marie: Jenna, het is zo fijn om weer met je te praten! Dank je wel dat je ons een inkijkje in jouw leven wilt geven. Aangezien de meeste lezeressen van dit magazine in Europa wonen en niet bekend zijn met de Amerikaanse rodeo wil ik graag eerst vragen wat een “Rodeo Princess” is.


Jenna: Ik was een barrel racer, wat een wedstrijd sport is in rodeo’s.
Een Rodeo Queen-wedstrijd is in feite een schoonheidswedstrijd te paard. Afhankelijk van de competitie wordt meestal een Rodeo Queen (winnaar) gekroond, een Rodeo Princess (1e runner-up), en soms een Rodeo Sweetheart (2e runner-up). Het is als traditionele schoonheidswedstrijden, maar in plaats van bijvoorbeeld een badpakcompetitie hadden we een rijkunstwedstrijd met een rijtest. In plaats van een talentgedeelte was het een test met kennis van rodeo en paarden. Ik bleef nog steeds meedoen aan barrel racing, maar als gekroonde rodeo-prinses kreeg ik ook andere taken zoals het dragen van de Texas-vlag te paard tijdens nationale volksliederen en het begeleiden van jongere rodeo-deelnemers.

Ik praat met mensen meestal op de slechtste momenten van hun leven of soms op het einde van hun leven.

Al het slechte en verdrietige van de samenleving zien.

Anne-Marie: Je hebt de stressvolle carrière van een noodoproep dispatcher, een eerste hulpverlener voor 911 (nood)oproepen. Hoe ga je om met het creëren van een balans in je leven, om niet gek te worden van de stress en verdriet die verbonden zijn aan je werk?
Jenna: Tot mei 2021, toen één van mijn beste vrienden overleed, was mijn stressmanagement eerlijk gezegd niet geweldig en had ik geen werk-privébalans. Ik leefde om te werken. Ik werkte altijd. Het was bijna alsof ik mezelf zo druk bezighield met werk dat ik constant uitgeput was. Ik ben empathisch, en hoewel ik denk dat ik voor dit werk gemaakt ben, eisten het horen en zien van al het slechte en verdrietige in de samenleving zijn tol van me.


Ik praat met mensen meestal op de slechtste momenten van hun leven of soms op het einde van hun leven, en ik gaf al mijn energie aan mijn werk. Er bleef hierdoor niets van mezelf buiten het werk over.

Je kunt niet voor anderen zorgen als je zelf kapot bent.

Ik was erg cynisch, wat ik nog steeds wel ben, maar het is verzacht. Ik begon iedereen als slecht te zien en was verrast wanneer iemand aardig was, terwijl het in werkelijkheid meestal precies het tegenovergestelde is.
Ik was depressief en begon zelf medische problemen te krijgen. Ook was ik zwaarder dan ooit tevoren. Toen één van mijn beste vrienden overleed was ik ontroostbaar. Maar door die pijn gingen mijn ogen wel open voor hoe kort en kostbaar dit leven is.
Ik dacht bij mezelf als ik morgen zou sterven, wat zouden dan mijn spijtgevoelens zijn. Het antwoord was dat alles wat ik sinds mijn afstuderen aan de middelbare school in 2012 had gedaan werken was. Geen uitstapjes of herinneringen. Ik begon te veranderen. In plaats van te leven om te werken, werkte ik om te leven.

De balans vinden.

In augustus 2022 ging ik met mijn zus op mijn eerste cruise. Ik wist meteen bij het vertrek dat dit echte vreugde was. Ik kon eindelijk volledig loskomen van het werk. Het was een plezier en vrede die ik al lang niet meer had gevoeld. Waarschijnlijk sinds mijn jaren van paardrijden in rodeo’s. En mijn tijd als reizende rodeo prinses. Wanneer ik op de rug van een rennend paard zat, was het hetzelfde gevoel van volledig geluk en loskomen van elke zorg of angst die ik in mijn leven had.

Gelukkiger dan ooit tevoren.

Anne-Marie: Hoe gaat het nu met je?
Jenna: Nu ben ik gelukkiger dan ooit tevoren. Ik werk nog steeds veel, maar ik heb wel een goede werk-privébalans. Ook geniet ik volop van mijn vrije tijd.
Ik breng meer tijd door in hondenparken met mijn hondenzoon Lecter en ga ongeveer elke 4 maanden op cruise.


Ik ben verhuisd naar de straat tegenover het politiebureau. Dat heeft zijn voor- en nadelen heeft, maar het niet hebben van een anderhalf uur durende woon-werkverkeer heeft echt geholpen bij mijn stressniveau.
Werk mag je leven niet beheersen. Werk is een noodzaak om een inkomen te verdienen om te leven, niet om het te beheersen.

In dit leven hebben we allemaal een datum voor een streepje en een datum na het streepje die al is bepaald maar onbekend is voor ons op aarde. Maak het MEEST van dat streepje.

Leef jouw leven.

Anne-Marie: Heel erg bedankt, Jenna, dat je de tijd hebt genomen om mij te laten interviewen! Dit interview is een leerervaring geweest.
Jenna: Bedankt dat je interesse hebt getoond in wat ik doe. Mijn carrière is emotioneel belastend maar zeer lonend. Ik hou van wat ik doe en ik ben precies waar God wil dat ik ben. Als ik uw lezers nog iets zou kunnen meegeven, zou het zijn: Leef JOUW leven. Het leven kan in een ogenblik worden weggenomen. Dat zie ik elke dag.
Laat niets, mensen of werk, je ervan weerhouden om je leven ten volle te leven. Vind wat dan ook of waar dan ook vrede brengt en maak gebruik van elke gelegenheid om het te ervaren. In dit leven hebben we allemaal een datum voor een streepje en we hebben allemaal een datum na het streepje die al is bepaald maar onbekend is voor ons op aarde. Maak het MEEST van dat streepje. In dat streepje moet je leven worden geleefd. Neem geen seconde voor lief.

Jenna Feagley 27 juni 1994 – ????

Je wilt dit vast ook lezen..