Inspiratie

DIY accessoires: Duurzaam stylish.

Accessoires maken is een heerlijk DIY projectje voor op een druilerige middag. Het vergt niet veel planning behalve als je schelpen als bedeltje wilt gebruiken. Dan zal je namelijk eerst naar het strand “moeten” om schelpen te vinden.
Consumptie en mode volgen elkaar snel op. Het zogenaamde fast fashion is hier helemaal op gebaseerd. Ze verkopen hun kleding zo goedkoop dat het vaak na slechts een paar keer dragen weer weggegooid wordt. Dat dit niet goed kan zijn voor de aarde weet inmiddels iedereen hoop ik.

Door deze grote kleding industrie wordt het ook steeds lastiger om een persoonlijke kledingstijl te hebben. Gelukkig hebben we daar ons eigen DIY accessoires project voor want, er leuk uit zien hoeft niet veel te kosten! Vanaf nu investeer je namelijk in een paar goede eco kledigstukken (pas als je ze nodig hebt). Laat je al die veel te vervuilende en snel krimpende kleding in de winkels liggen, en wissel je af met accessoires!

Met meer zelfgemaakte accessoires verklein je niet alleen jouw ecologische voetafdruk, je bent ook meteen in het bezit van een paar unieke sieraden. En nog bijna gratis ook.

Tip! De kettingen worden nóg leuker als je jouw zelf gevonden schelpen of schoongemaakte stukjes hout als bedeltje gebruikt.

Nodig:

Glaskralen naar keuze.
elastische draad of juweliersdraad.
een schaar.
ringetjes en sluitingen.

Maken:

  • Kies een assortiment kralen in verschillende kleuren en maten die je mooi vindt.
  • Snijd een stuk elastische draad af (ongeveer 25 cm voor armbanden). Meet welke lengte je nodig hebt voor een ketting. Zorg dat je wat extra centimeters overhoudt voor de sluiting.
  • Rijg de kralen erop in de gewenste volgorde.
  • Zorg ervoor dat de kralen goed aansluiten en knoop de uiteinden van de draad stevig vast.
  • Knip het overtollige draad af en je armband is klaar om te dragen!

Foto directorvinny@Pexels

Je wilt dit vast ook lezen..