Deze wortel-sinaasappelsoep is zo lekker dat je de kom schoon wilt likken. Gewoon doen! Extra lekker met eigengemaakte bouillon.

Voor als je nog wortels over hebt na het maken van jouw wortel-sinaasappelsoep.

Ingrediënten:

  • 500 gram wortelen, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
  • 250 ml vers sinaasappelsap (van ongeveer 3-4 sinaasappels)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • 60 ml room (optioneel, voor een romige textuur)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Voeg de gesneden wortelen toe aan de pan en roer ze samen met de uien en knoflook. Laat ze een paar minuten bakken om de smaken te ontwikkelen.
  3. Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes sudderen tot de wortelen gaar zijn. Dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten.
  4. Voeg vervolgens de gemberpoeder, komijnpoeder, kaneelpoeder en een snufje nootmuskaat toe. Roer goed door en laat het nog een paar minuten pruttelen om de kruiden hun smaak af te geven.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in porties in een blender tot een gladde en zijdezachte textuur is bereikt.
  6. Giet het vers geperste sinaasappelsap bij de gepureerde soep en roer goed door. Het sinaasappelsap geeft een heerlijk frisse smaak aan de wortelsoep.
  7. Als je de soep graag romiger wilt maken, voeg dan nu de room toe en roer goed door.
  8. Breng de wortel-sinaasappelsoep op smaak met zout en peper naar wens.
  9. Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie of koriander.

Deze wortel-sinaasappelsoep is een smaakvolle en gezonde optie voor een lichte maaltijd. Geniet ervan!

Foto’s: Pixabay en Y. Shuraev@Pexels.

Je wilt dit vast ook lezen..