horoscoop Inspiratie

Hierom begint een horoscoop altijd met de Ram.

Waarom begint een horoscoop eigenlijk altijd met de ram?
Erg logisch lijkt het niet, een horoscoop begint altijd met het teken van de ram. Je zou verwachten dat het start met het teken dat het dichts bij 1 januari zit. Maar dat is dus niet zo.
De wereld van astrologie is doordrenkt met symboliek en mysterie. De volgorde van de dierenriemtekens heeft een heldere en nauwgezette logica die teruggaat tot de oorsprong van de astrologie. Waarom begint de reis door de dierenriem juist met het teken van Ram?

Lente equinox

Astrologisch gezien begint het jaar met de lente-equinox, een tijd van balans tussen dag en nacht wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat. Het eerste teken, Ram, markeert het begin van de lente op het noordelijk halfrond. Deze seizoenswisseling staat symbool voor nieuw leven, frisheid en het ontluiken van de natuur.

Ram staat voor nieuw begin

Ram, het vuurteken, wordt geassocieerd met pioniersgeest en nieuwe beginnen. Het is niet toevallig dat astrologen dit teken aan het begin van de dierenriem plaatsen. Het vertegenwoordigt de tijd waarin de natuur ontwaakt en groei wordt gestimuleerd.

Vanuit astronomisch oogpunt volgt de zon tijdens haar jaarlijkse baan door de hemel een specifiek pad. Dit pad correspondeert met de tekens van de dierenriem. Deze cyclische reis begint met Ram vanwege zijn positie ten opzichte van de lente-equinox. Waarna de zon door elk teken beweegt, van Stier tot Vissen, voordat deze terugkeert naar Ram.

Overgang tussen de elementen

Het symbool van de dierenriem is niet alleen gebaseerd op seizoensgebonden veranderingen, maar ook op de overgangen tussen elementen en kwaliteiten. De progressie van de tekens biedt een evolutionaire reis van persoonlijke groei en ontwikkeling, waarbij elk teken unieke eigenschappen en lessen toevoegt aan het geheel.

Elk teken heeft eigen karakter

De volgorde van de dierenriemtekens vormt de basis voor astrologische interpretaties en horoscopen. Het begint met Ram’s moed en vitaliteit, gaat verder met de stabiliteit van Stier, de veelzijdigheid van Tweelingen, en zo verder, elk teken met zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Wat die zijn kan je in dit boeiende artikel lezen.

Hoewel de volgorde van de dierenriemtekens een vaststaand astrologisch principe is, biedt het een fascinerende kijk op de cyclische aard van het leven. Waarin elk teken een specifieke rol speelt in het grotere kosmische verhaal.

Connectie tussen mens en cosmos

Astrologie is een eeuwenoude kunst. Het geeft ons niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheidstypen, maar ook in de connectie tussen mens en kosmos. De volgorde van de dierenriemtekens, beginnend met de energie van Ram, symboliseert de voortdurende cyclus van groei, verandering en vernieuwing.

Afbeelding van Dorothe via Pixabay

Je wilt dit vast ook lezen..