Gezondheid

Webinar Stichting FNS: Inzicht in Behandelingsopties

Op 17 april 2024 om 20:00 organiseert de Stichting FNS (Functionele Neurologische Stoornis) een gratis webinar, voor patiënten met FNS. Het thema van dit webinar is “Behandeling van FNS – er kan al zoveel”.
Als patiënt met FNS weet ik hoe cruciaal het is om toegang te hebben tot waardevolle informatie en ondersteuning.

Zoals velen van jullie wellicht al hebben gelezen in mijn eigen verhaal, worstel ik al geruime tijd met FNS. Deze aandoening, met zijn complexe symptomen, heeft pas recentelijk, sinds 2017, een officiële naam gekregen. Het is een reis vol ups en downs, maar ik heb geleerd dat er hoop is en dat er altijd manieren zijn om ons welzijn te verbeteren.

FNS, een aandoening die gepaard gaat met neurologische symptomen zonder dat er een onderliggende neurologische oorzaak gevonden kan worden, kan een uitdagende reis zijn voor degenen die eraan lijden. Dit webinar heeft als doel om inzicht te bieden in de diverse behandelingsopties die beschikbaar zijn, en om de patiënten te ondersteunen in hun streven naar welzijn.

Thema: Behandeling van FNS – er kan al zoveel

Over het Webinar

Het webinar zal worden geleid door drie vooraanstaande sprekers, elk met hun eigen expertise op het gebied van FNS:

  • Barbara van Olffen, logopedist, zal ons inzicht bieden in de rol van logopedie bij de behandeling van FNS.
  • Elisabeth Foncke, neuroloog, zal spreken over functionele aanvallen en het belang van (h)erkenning.
  • Bart van Buchem, fysiotherapeut, zal ons laten zien hoe een therapeut met kennis over FNS een verschil kan maken in de behandeling.

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor ons – degenen die dagelijks leven met de uitdagingen van FNS. Of je nu net gediagnosticeerd bent of al jaren met FNS leeft, dit evenement is een kans om meer te leren en jezelf te ondersteunen op jouw reis naar welzijn.

Hoe je kunt deelnemen

Om deel te nemen aan dit informatieve FNS webinar, hoef je alleen maar jezelf aan te melden op de website van de Stichting FNS. Na registratie ontvang je de benodigde informatie om op 17 april om 20:00 in te loggen en deel te nemen aan het evenement.

Conclusie

Dit webinar belooft een waardevolle bron van informatie en ondersteuning te zijn voor iedereen die te maken heeft met FNS. Door inzicht te bieden in verschillende behandelingsbenaderingen, hopen we patiënten te empoweren en te inspireren op hun reis naar gezondheid en welzijn.

Schrijf je vandaag nog in via deze link en laten we samen een stap zetten richting een beter begrip en beheer van Functionele Neurologische Stoornis.

Afbeelding van vikki bilan via Pixabay en foto Linda door Kiek by Suus.

Je wilt dit vast ook lezen..