Duurzaam

Maak je Eigen DIY Kersenpitzakje 🍒🔥

Ontdek met dit eenvoudige DIY project hoe je jouw eigen knusse kersenpitzakje kunt maken om jezelf op te warmen tijdens de koude dagen! 💫 De natuurlijke warmtebron voor koude dagen! Voel je je vandaag te lui voor het DIY kersenpitzakje project, dan kan je natuurlijk ook dit handige exemplaar kopen. Ook lekker als je een stijve nek hebt.

Na dit DIY project heb je jouw eigen kersenpitzakje en hoeft je nooit meer jouw voetjes op te warmen aan een beker thee.

Benodigde Materialen voor jouw DIY kersenpitzakje:

  • Een stevige stof (bijvoorbeeld katoen of linnen) in een kleur of patroon naar keuze.
  • Kersenpitten (of een alternatief zoals boekweit of rijst).
  • Naaimachine of naald en draad.
  • Schaar.
  • Eventueel een trechter voor het vullen.

Maken:


Stap 1: Stof Knippen Kies de gewenste grootte voor je kersenpit zakje. Snijd twee identieke rechthoekige stukken stof uit, met een afmeting van ongeveer 15×20 cm. Zorg ervoor dat je een paar centimeter naadtoeslag aan elke zijde toevoegt.

Stap 2: Naai de Randen Leg de twee stukken stof met de goede kanten op elkaar en naai drie zijden aan elkaar, waarbij je de vierde zijde open laat om het zakje te vullen. Als je met de hand naait, gebruik dan een steek die stevig genoeg is om de vulling vast te houden.

Stap 3: Vullen van het Zakje Gebruik een trechter om de kersenpitten (of een alternatieve vulling) in het zakje te gieten. Vul het zakje voor ongeveer tweederde tot driekwart met de pitten, zodat er voldoende ruimte is voor de pitten om te bewegen en de warmte gelijkmatig te verspreiden.

Stap 4: Sluiting Naai de open zijde van het zakje stevig dicht. Zorg ervoor dat de steken goed en dicht op elkaar zitten, zodat de pitten niet kunnen ontsnappen.

Stap 5: Testen van je Kersenpit Zakje Voordat je het zakje in de magnetron plaatst, test je het eerst op een bordje om te controleren hoe lang het moet opwarmen om de gewenste warmte te bereiken. De meeste zakjes hebben ongeveer 1,5 tot 2 minuten nodig in een magnetron op 600-800 watt.

Stap 6: Geniet van de Warmte! Nu je kersenpit zakje klaar is, kun je het gebruiken om jezelf op te warmen op koude dagen. Leg het in de magnetron voor de gewenste tijd, haal het eruit en geniet van de heerlijke warmte en ontspanning die het biedt. Het gebruiken van de kersenpit gaat erg goed samen met dit overheerlijke recept.

Alternatieven voor Kersenpitten:

Als je geen kersenpitten bij de hand hebt en geen trek hebt om een berg kersen weg te knabbelen, kun je ook andere natuurlijke vullingen gebruiken, zoals boekweit of rijst. Boekweit behoudt de warmte goed en heeft een aangename geur. Rijst is een goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar alternatief, maar houd er rekening mee dat het na verloop van tijd mogelijk de neiging heeft om uitdrogen.

Waarschuwing:

Zorg ervoor dat je het zakje niet te lang in de magnetron laat, om verbranding te voorkomen. Test altijd eerst de temperatuur voordat je het zakje op je huid plaatst.

Foto’s: Imagescosy @pexels en Pixabay.

Je wilt dit vast ook lezen..